Wat is een high tea?

De oorsprong van de high tea

Natuurlijk komt de echte High Tea uit Engeland! Daar staat het ook wel beter bekend als de Afternoon Tea. Een luchtige en vooral gezellige traditie, meestal tussen lunch en diner in, die zijn oorsprong vindt in de Engelse adelijke kringen van de 19e eeuw.

Door de lange tijd tussen lunch en diner, kregen de hertoginnen steevast om 16.00 uur vreselijke trek en lieten altijd een blad met thee, sandwiches en cake op hun kamer bezorgen. Daarbij nodigden ze later ook hun vrienden uit, die deze gewoonte weer doorgaven aan andere vrienden. En zo is de Tea party sinds 1900 niet meer weg te denken!

 

Wat krijg je bij een afternoon tea?

De traditionele afternoon tea uit Engeland bestaat uit verschillende traktaties en natuurlijk thee. Het zijn vooral broodachtige recepten, zoals sandwiches, muffins, biscuits en teabreads die door de Engelsen worden genuttigd. De Nederlandse variant is daarentegen heel gevarieerd. Zowel hartige als zoete gerechten staan vaak op het menu. Hierbij kun je denken aan scones, truffels en koekjes tot aan wraps, bonbons en muffins. Je kunt het zo gek niet bedenken.

De thee is naast de hapjes natuurlijk niet weg te denken bij een échte tea party. Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel varianten thee te vinden. Populaire smaken thee zijn groen, zwart, rooibos en kruidenthee. Maar uiteraard kun jijzelf de thee uitkiezen die je het lekkerst vindt!

 

Waar kun je een high tea doen?

Een high tea kun je op vele plekken organiseren. Theehuizen en tuinen, restaurants of hotels zijn populaire locaties, maar niets is makkelijker om het thuis te organiseren. Bij ons kun je gemakkelijk een high tea thuis laten bezorgen en kiezen uit vele menu’s. Ben je benieuwd wat wij te bieden hebben? Bekijk dan snel onze menu’s!